Украински експерти са във военноремонтните ни заводи, за да да видят

...
Украински експерти са във военноремонтните ни заводи, за да да видят
Коментари Харесай

Украински специалисти са на посещение във военноремонтните ни заводи |

Украински специалисти са във военноремонтните ни фабрики, с цел да да видят какво е положението и какво може да се прави, заяви заместник-министърът на защитата Йордан Божилов, представен от Българска телеграфна агенция.

Делегацията е от публични представители на украинското държавно управление, както и представители на тяхната отбранителна промишленост, сподели Божилов. Вчера той и заместник-министър Станимир Георгиев са провели диалози с тях в Министерството на защитата.

По-рано този месец.

Той добави, че решението на Народното събрание за поправяне на военна техника от Украйна у нас е ясно: " става известно военнотехническа помощ посредством ремонт, за което Министерството на защитата има подготвеност. Нашите военноремонтни фабрики " Терем " са в положение да ремонтират огромен набор от военна техника ".

По думите му военноремонтните ни фабрики " преди време са били най-голямата военноремонтна база за техника по руски мостри, която е трябвало да обслужва освен България, само че и целия Варшавски контракт ". Божилов изясни, че тези фабрики са профилирани за ремонт на военна техника - от оръжие с дребен до оръжие с огромен диаметър, военна бронирана техника - танкове, бронетранспортьори.

" Капацитет има, главният въпрос е какво тъкмо ще пожелаят украинските управляващи да бъде ремонтирано и каква степен на ремонт ", сподели Йордан Божилов.

Заместник-министърът сподели още, че каските и бронежилетките за Украйна към този момент са изпратени.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР